DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

De innerlijke vrijheid

De innerlijke vrijheid
Categorie: Jacques Philippe
Auteur: Jacques Philippe
ISBN: 97890.6257.034.8
Pagina's: 142
Gewicht: 220 gram
Jaar: 2005
Waardering:
Dit boekje helpt iedere christen te ontdekken dat hij zelfs in de slechtste omstandigheden in zichzelf een ruimte van vrijheid heeft die niemand hem kan afnemen, omdat God er de bron en waarborg van is.

12,75
7,80

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Dit boekje gaat over een grondthema van het christelijk leven, te weten de innerlijke vrijheid. "Het lijkt me van groot belang - schrijft de auteur in de inleiding - dat iedere christen ontdekt dat hij zelfs in de slechtste omstandigheden in zichzelf een ruimte van vrijheid heeft die niemand hem kan afnemen, omdat God er de bron en waarborg van is. Doen we deze ontdekking niet, dan zal het leven ons altijd blijven benauwen en zullen we nooit echt gelukkig zijn. Als we er daarentegen in slagen deze ruimte in ons te benutten zullen er natuurlijk nog wel dingen blijven die ons pijn doen, maar dan kan niets ons meer echt klein krijgen of onderdrukken."


Auteur

Jacques Philippe

Jacques Philippe is verantwoordelijke van de priesterlijke fraterniteit van de Gemeenschap van de Zaligsprekingen. Hij is priester sinds 1985 en geeft retraites in Frankrijk en in andere landen.


Recensie