DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

De droefheid van Christus

De droefheid van Christus
Categorieën: God de Vader Jezus Christus Lijden
Auteur: Thomas More
ISBN: 90-6257-162-x
Pagina's: 167
Gewicht: 135 gram
Jaar: 1998
Waardering:
Indrukwekkende meditaties over het Lijden van de Heer van de hand van de Engelse martelaar, de heilige Thomas More. (1477-1535)

6,50
3,90

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

De heilige Thomas More schrijft deze eenvoudige, mooie meditaties over het Lijden van de Heer terwijl hij in de Tower van Londen gevangen zit, kort voor zijn terechtstelling in 1535.
Zonder enig boek te kunnen raadplegen volgt hij de vier evangelieteksten zoals hij ze uit zijn hoofd kent. Hij tracht uit iedere regel van het passieverhaal de rijkdommen aan lering, sterkte en troost te putten waaraan hij in zijn nood zo intens behoefte had.


Auteur

Thomas More

Thomas More, in 1477 geboren in Londen, getrouwd en vader van 4 kinderen, staatsman en humanist (bevriend met Erasmus). Auteur, ondermeer, van het bekende werk "Utopia". In 1529 wordt hij Lord-kanselier, d.w.z. de directe raadgever van koning Hendrik VIII. Hij tracht de koning van zijn scheidingsplannen af te houden, zonder succes. Omdat hij weigert de scheidingsakte van de koning te tekenen (1534), laat deze hem in de Tower van Londen opsluiten en het jaar daarna onthoofden. In 1935 wordt hij heilig verklaard.


Recensie