DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Gesprekken met Mgr Escriva

Gesprekken met Mgr Escriva
Categorie: Van Jozefmaria Escriva
Auteur: Jozefmaria Escriva
ISBN: 90-6257-018-6
Pagina's: 254
Gewicht: 340 gram
Jaar: 1991
Waardering:
Over de Kerk, de vrouw in de wereld van vandaag, de universiteit en de taak van de leek in Kerk en maatschappij.

12,50
7,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Mgr. Escrivá antwoordt schriftelijk op vragen die hem gesteld werden, voor tijdschriften van verschillende landen. Daarbij besteedt hij veel aandacht aan vragen als: "de taak van de leek in Kerk en maatschappij" en "de vrouw in de wereld van vandaag". Sinds 1968 is het boek in 9 talen gepubliceerd (330 000 exemplaren).


De taak van de leek in Kerk en maatschappij, de vrouw in de wereld van vandaag, pluralisme, godsdienstvrijheid, universiteit en democratisering, betrekkingen tussen ouders en kinderen, wat is en wat bedoelt het Opus Dei: het zijn actuele vragen, waaraan dit boek aandacht geeft.
Deze vragen werden in de jaren zestig door journalisten van verschillende herkomst gesteld: een theologisch tijdschrift - Palabra; internationale pers - Time, Le Figaro, New York Times; de krant van het Vaticaan - L'Osservatore Romano; een stdentenkrant - Gaceta Universitaria; een damesblad - Telva.
Vragen en antwoorden zijn hier gebundeld tesamen met een homilie die uitgesproken werd op de Campus van de Universiteit van Navarra voor 40.000 toehoorders. Het is verrassend dat ze gelezen kunnen worden, alsof ze voor de krant van morgen bedoeld zijn.


Auteur

Jozefmaria Escriva

De heilige Jozefmaria Escrivá werd geboren op 9 januari 1902, in Barbastro (Spanje). Op 28 maart 1925 ontving hij de priesterwijding. Hij werd op 2 oktober 1928 door God geïnspireerd om het Opus Dei te stichten en overleed in zijn werkkamer in Rome op 26 juni 1975. Op dat moment had het Opus Dei zich verbreid over alle werelddelen en telde het ruim 60.000 leden. Op 6 oktober 2002 is Jozefmaria Escrivá in Rome door paus Johannes Paulus II heilig verklaard. Zijn lichaam rust in de prelaatskerk van Onze Lieve Vrouw van de Vrede in Rome (Viale Bruno Buozzi 75). Meer informatie over de heilige Jozefmaria www.josemariaescriva.info, www.escrivaworks.org


Recensie