DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Hoe het Christendom de beschaving heeft gered

Hoe het Christendom de beschaving heeft gered
Categorie:
Auteurs: Mike Aquilina James L. Papandrea
ISBN: 978-94-91991-90-5
Pagina's: 193
Afmetingen: 147 x 210 x 12 mm
Gewicht: 300 gram
Jaar: 2020
Waardering:
Dit boek gaat over zeven culturele revoluties, die een direct gevolg zijn van de aanwezigheid van het Christendom in de wereld, en die de maatschappij fundamenteel ten goede hebben veranderd.

16,50

Beschrijving

Het Christendom bracht een radicaal nieuwe kijk op de persoon, het gezin, arbeid, godsdienst, gemeenschap, op het sterven en op de staat. Dit boek getuigt van de kracht van het evangelie doorheen de loop van de geschiedenis en vormt tegelijk een oproep aan de Christenen van de 21ste eeuw om hun verantwoordelijkheid in de huidige samenleving op te nemen.


Auteurs

Mike Aquilina

Mike Aquilina is de auteur van meer dan vijftig boeken over katholieke geschiedenis, geloofsleer en devotie. Hij is bekend van Amerikaanse katholieke televisie en radioprogramma’s, voormalig directeur van St. Paul Center for Biblical Theology en vorige hoofdredacteur van het katholieke tijdschrift New Covenant. Ook is hij dichter en liedjesschrijver. Hij is gehuwd en vader van zes kinderen.

James L. Papandrea

Jim Papandrea is een katholiek auteur, musicus en professor kerkgeschiedenis en geschiedenis van de theologie. Tevens is hij consulent op het gebied van geloofsvorming voor volwasse¬nen en een regelmatige spreker bij vormingsprogramma’s in parochies en voor leken.


Recensie

Katholiek Nieuwsblad
In dit vlotte boekje brengen de auteurs hun kennis samen om de waarde en kracht van het vroege christendom als een spiegel aan onze tijd voor te houden...Gelezen met de nodige nuance kan het je kennis over de vroege Kerk wat opkrikken en aanzet geven om je eigen heiligheid en die van elk mens serieuzer te nemen.