DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Vals getuigenis

Vals getuigenis
Categorie: Kerk en evangelisatie
Auteur: Rodney Stark
ISBN: 9789491991660
Pagina's: 322
Afmetingen: 13,5x21x2,3 cm
Gewicht: 380 gram
Jaar: 2018
Waardering:
Rodney Stark betoogt in dit vernieuwende boek dat een aantal van de duis­tere mythen over de katholieke Kerk in feite fictief zijn.

18,95

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Schoolboeken, mediaberichten en het mainstream-gedachtengoed laten er geen twijfel over bestaan dat de Inquisitie één van de meest afschuwe­lijke en bloedige hoofdstukken vormde uit de geschiedenis van het Avondland, dat paus Pius XII een antisemiet was en met recht ‘Hitlers Paus’ genoemd wordt, dat de Middeleeuwen duister waren en pas met de Verlichting opnieuw wetenschap en kennis ontsproten en dat de kruis­tochten een vroeg voorbeeld waren van de Westerse drang naar rijkdom en macht. Maar zijn deze overtuigingen ook historisch-wetenschappelijk te onder­bouwen, of zijn het toch vooral urban legends? Waar eindigen de feiten en begint mythevorming? Stark gaat op zoek naar de historische werkelijkheid en toont aan hoe bepaalde misvat­tingen langdurig hebben kunnen postvatten in het politiek correcte denken.


Auteur

Rodney Stark

Rodney Stark is distinguished professor van The Social Sciences en mededirecteur van het Institute for Studies of Religion aan Baylor University en honorary professor of Sociology aan de universiteit van Peking. Zijn boeken werden in meer dan zeventien talen vertaald, waaronder de bestseller The Rise of Christianity (HarperSanFrancisco, 1997).


Recensie