DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Zr Faustina Kowalska Noveen De Goddelijke barmhartigheid

Zr Faustina Kowalska Noveen De Goddelijke barmhartigheid
Categorie: Faustina Kowalska
Auteur: Faustina Kowalska
Pagina's:
Afmetingen: 11 x 17 cm
Gewicht: 50 gram
Jaar:
Waardering:

Het zakboekje bevat vooral korte teksten die overgenomen zijn uit het dagboek van zuster Faustina.1,00

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Centraal staan belangrijke onderdelen van de devotie tot de Goddelijke Barmhartigheid:

  • De Afbeelding van de Goddelijke Barmhartigheid: Jezus zoals die door zuster Faustina gezien is en onder haar leiding geschilderd werd.
  • De Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid. Hierin wordt door het kruislijden van Jezus de barmhartigheid van God afgesmeekt ter wille van de wereld en onze persoonlijke intenties. Jezus vraagt ons op het Genadeuur van de Goddelijke Barmhartigheid te bidden, dat wil zeggen: ’s middags om drie uur, de tijd waarop Hij de laatste adem uitblies.
  • De Noveen tot de Goddelijke Barmhartigheid die Jezus haar dicteerde en waarvan Jezus vraagt dat die op Goede Vrijdag begint en eindigt op de zaterdag voor de Barmhartigheidszondag of het Feest van de Goddelijke Barmhartigheid (Eerste zondag na Pasen)
  • De Lofprijzing van de Goddelijke Barmhartigheid die een hart veranderende kracht en geestelijke schoonheid heeft, en die zuster Faustina schreef voor twijfelende zielen.

Tenslotte bevat het boekje onder meer onderricht over de Werken van de Barmhartigheid, een Gesprek van een zondige ziel met God, het vertrouwen in tijd van lijden, het stervensuur, toewijdingen aan Jezus en Maria en gebeden tot de H. Jozef. Het besluit met een dankzegging.


Auteur

Faustina Kowalska


Recensie