DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Katholieken evangeliseren

Katholieken evangeliseren
Categorie: Scott Hahn
Auteur: Scott Hahn
ISBN: 978-94-91991-24-0
Pagina's: 182
Gewicht: 250 gram
Jaar: 2016
Waardering:

De nieuwe evangelisatie is een taak waartoe Christus ons allen oproept. Het is dé grote uitdaging van de Kerk in de 21e eeuw.12,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Het is de opdracht waarmee u en ik zijn belast. Het doel van dit boek is om die opdracht in detail uiteen te zetten - wat zij inhoudt, hoe wij haar kunnen uitvoeren, en wat wij geacht worden te verkondigen.

Dit boek kan worden beschouwd als een handboek voor de nieuwe evangelisatie. Of misschien nog beter, het kan worden gezien als een handboek voor de uitvoering van onze opdracht, een gids om ons te helpen begrijpen wat het betekent om een geëvangeliseerde katholiek en een evangeliserende katholiek te zijn, en daar ook naar te leven.


Auteur

Scott Hahn

Scott Hahn (1957) is gepromoveerd in de theologie en hoogleraar aan de Franciscaanse Universiteit te Steubenville, Ohio. Hij is ook stichter en directeur van het Institute of Applied Biblical Studies.

Samen met zijn vrouw Kimberley schreef hij in 1993 de bestseller 'Rome, Sweet Home' (in Nederland door de Boog gepubliceerd onder de titel 'Rome, ons thuis') met de aangrijpende getuigenis van hun bekering, vanuit een grondige en theologisch gevormde calvinistische overtuiging, via de studie van de Bijbel tot de katholieke Kerk. Samen met zijn vrouw hebben ze zes kinderen.

Scott Hahn verenigd in zich de deskundigheid inzake Bijbel en Kerkleer en het enthousiasme van de vertolker. Behalve zijn wetenschappelijke publicaties heeft hij veel geschreven voor een breed publiek. Hij is ook een veelgevraagd spreker.

In het Nederlands zijn inmiddels bij De Boog verschenen:

  • Rome, ons thuis 3de druk, blz. 192 13,95
  • Het bruiloftsmaal van het Lam blz. 192 14,75
  • Redenen om te geloven blz. 192 14,50
  • Wees gegroet, Koningin blz. 144 12,75


Recensie