DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Paus Franciscus

Paus Franciscus
Categorie: Bijzondere levens
Auteur: Mariano Fazio
ISBN: 9789062570355
Pagina's: 106
Gewicht: 168 gram
Jaar: 2014
Waardering:
De sleutels tot zijn denken, zijn visie op het apostolaat en zijn verlangen om met de hele wereld in dialoog te treden.

12,50
7,80

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Op 13 maart 2013 werd Jorge Mario Bergoglio verkozen tot 265ste opvolger van de heilige Petrus en nam de naam Franciscus aan.

Hij is, zo zegt hij zelf, een paus die gekomen is van het andere eind van de wereld, met als bagage een ruime pastorale ervaring. Als paus die goedlachs is, dicht bij de mensen staat en opvalt door zijn eenvoud, geniet hij een toenemende belangstelling onder vertegenwoordigers van de media, ook onder niet-gelovigen.

Mariano Fazio heeft de huidige paus van dichtbij gekend toen deze nog aartsbisschop van Buenos Aires was. Vanuit deze vriendschap beschrijft hij ons de sleutels tot zijn denken, tot zijn visie op het apostolaat en tot zijn verlangen om met de hele wereld in dialoog te treden.


Auteur

Mariano Fazio

Mariano Fazio (Buenos Aires, 1960) is historicus, filosoof en priester. Tevens oud-hoogleraar Geschiedenis van het politieke denken aan de Pauselijke Universiteit van het Heilig Kruis in Rome. Hiervan is hij van 2002 tot 2008 rector geweest. Sinds 2010 is mgr. Fazio regionaal vicaris van het Opus Dei in Argentinië.


Recensie