DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Richtlijn voor het geestelijk leven

Richtlijn voor het geestelijk leven
Categorie: Klassiekers
Auteur: Ludovicus Blosius
ISBN: 97890.6257095.9
Pagina's: 256
Gewicht: 450 gram
Jaar: 2013
Waardering:
Abt Lodovicus Blosius was tijdgenoot en goede kennis van keizer Karel V en schreef met wijsheid, geestelijke diepgang en trefzekerheid over de verschillende aspekten van het geestelijke leven.

17,50
11,00

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Verschillende jaren heb ik de Richtlijn voor het geestelijk leven en andere geestelijke werken gebruikt voor een geestelijke lezing tijdens mijn retraite en iedere keer opnieuw werd ik getroffen door de wijsheid, geestelijke diepgang en trefzekerheid van het werk van Ludovicus Blosius (Lodewijk de Blois). De geestelijke werken van deze Abt vond ik zo inspirerend dat ik ze heb als een tweede 'Navolging van Christus'.

Mgr. dr Jan Hendriks, hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam


Auteur

Ludovicus Blosius

Abt Blosius had samen met keizer Karel V in Gent zijn opvoeding genoten en was in Leuven een leerling geweest van de later paus Adrianus VI. Hoewel de schrijver dus uit onze streken afkomstig is, heeft hij zijn werken in de Latijnse taal geschreven, bestemd als ze waren voor monniken, geestelijken en ontwikkelde leken. Deze zijn daarna in veel talen vertaald, maar er was nog steeds geen hedendaagse Nederlandse vertaling van beschikbaar.


Recensie