DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Wees gegroet Koningin

Wees gegroet Koningin
Categorie: Scott Hahn
Auteur: Scott Hahn
ISBN: 90.6257.060.7
Pagina's: 144
Gewicht: 200 gram
Jaar: 2008
Waardering:
Scott Hahn vertelt zijn verhaal op een persoonlijke en bescheiden wijze, zich altijd bewust
 van de foutieve interpretaties inzake de Mariale leer en devotie, die hij ooit, in zijn jeugdige antikatholieke dagen, aanhing.

12,75
7,80

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Scott Hahn vertelt zijn verhaal op een persoonlijke en bescheiden wijze, zich altijd bewust
 van de foutieve interpretaties inzake de Mariale leer en devotie, die hij ooit, in zijn jeugdige antikatholieke dagen, aanhing.

Door het schrijven van dit boek heeft hij de gelegenheid om deze interpretaties te corrigeren. Maar zijn belangrijkste motief is om te schrijven voor alle christenen die willen luisteren, met name voor zijn medekatholieken, want hij wil dat zij de plaats van Maria in hun leven gaan waarderen.

(Uit het Voorwoord)
'Scott Hahn heeft de wonderen, die God in Maria heeft bewerkstelligd, overwogen. En hij wil deze met ons delen. Hij nodigt ons uit om met liefde op te zien naar onze moeder en koningin. Zij is het model en voorbeeld voor al haar kinderen. Eens zal zij ons bij de hand nemen en ons liefdevol leiden naar de Vader, de Zoon, en de heilige Geest'.


Auteur

Scott Hahn

Scott Hahn (1957) is gepromoveerd in de theologie en hoogleraar aan de Franciscaanse Universiteit te Steubenville, Ohio. Hij is ook stichter en directeur van het Institute of Applied Biblical Studies.

Samen met zijn vrouw Kimberley schreef hij in 1993 de bestseller 'Rome, Sweet Home' (in Nederland door de Boog gepubliceerd onder de titel 'Rome, ons thuis') met de aangrijpende getuigenis van hun bekering, vanuit een grondige en theologisch gevormde calvinistische overtuiging, via de studie van de Bijbel tot de katholieke Kerk. Samen met zijn vrouw hebben ze zes kinderen.

Scott Hahn verenigd in zich de deskundigheid inzake Bijbel en Kerkleer en het enthousiasme van de vertolker. Behalve zijn wetenschappelijke publicaties heeft hij veel geschreven voor een breed publiek. Hij is ook een veelgevraagd spreker.

In het Nederlands zijn inmiddels bij De Boog verschenen:

  • Rome, ons thuis 3de druk, blz. 192 13,95
  • Het bruiloftsmaal van het Lam blz. 192 14,75
  • Redenen om te geloven blz. 192 14,50
  • Wees gegroet, Koningin blz. 144 12,75


Recensie