DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

De Heilige van het Gewone

De Heilige van het Gewone
Categorie: Over Jozefmaria Escriva en het Opus Dei
Auteur: G.J.M. van den Aardweg
ISBN: 90-6257-047-X
Pagina's: 318
Gewicht: 250 gram
Jaar: 2006
Waardering:
Een makkelijk leesbare psychologische biografie van Nederlandse bodem over een interessante en oorspronkelijke persoonlijkheid met een zending van Godswege die vooral bedoeld is voor de gewone leek.

16,75
9,75

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Zo is Jozefmaria Escrivá door Johannes Paulus II gekarakteriseerd bij zijn heiligverklaring.


Dit is een makkelijk leesbare psychologische biografie van Nederlandse bodem over een interessante en oorspronkelijke persoonlijkheid met een zending van Godswege die vooral bedoeld is voor de gewone leek. De rol van zijn vader. Zijn boodschap in het licht van uitspraken van Augustinus, Benedictus, Gertudis, kardinaal Newman, de pastoor van Ars. Parallellen in zijn leven met andere bekende heiligen.


Jozefmaria als zieleherder die tegelijk een realistisch psycholoog was met een formule voor het menselijk geluk. Zijn zending als een vitale impuls voor de herevangelisering die nog maar net begonnen is.


Ten Geleide door kardinaal Simonis.


Auteur

G.J.M. van den Aardweg

Dr. van den Aardweg heeft op zijn vakgebied, psychologie en psychotherapie, boeken geschreven die in meerdere talen zijn vertaald. Over een onderwerp op het grensgebied van psychologie en religie gaat zijn studie over verschijningen van zielen uit het Vagevuur,“Hongerende Zielen” (De Boog, 2008; "Hungry Souls", Charlotte NC: TAN). Sinds lang heeft hij zich in "Fatima" verdiept; in 1988 verscheen zijn "Fatima 1917" (Brugge: Tabor), waarvoor zuster Lucia, de oudste zieneres, een kleine beschouwing schreef. Sindsdien is er veel rondom "Fatima" gebeurd.


Recensie