DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

De Kruisweg

De Kruisweg
Categorieën: God de Vader Jezus Christus Van Jozefmaria Escriva
Auteur: Jozefmaria Escriva
ISBN: 90-6257-021-6
Pagina's: 123
Gewicht: 270 gram
Jaar: 1983
Waardering:
Beschouwingen over de 14 staties van de Kruisweg die de lezer bij het lijden van de Heer betrekken, alsof hij er zelf aanwezig was.

7,95
4,80

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Elke statie wordt geintroduceerd door een afbeelding van de kruisweg die zich bevindt in de kathedraal van Antwerpen. Na de beschouwing van de statie volgen nog vijf gedachten ter overweging, die van het boek een echt meditatieboek maken.
"Is het niet waar" zegt ons de heilige Jozefmaria, "dat zodra je ophoudt bang te zijn voor het kruis, voor wat de mensen een kruis noemen, zodra je je ertoe aanzet de goddelijke wil te aanvaarden, dat je dan gelukkig bent en dat alle zorgen, alle zowel lichamelijke als geestelijke smarten voorbij gaan?"


Auteur

Jozefmaria Escriva

De heilige Jozefmaria Escrivá werd geboren op 9 januari 1902, in Barbastro (Spanje). Op 28 maart 1925 ontving hij de priesterwijding. Hij werd op 2 oktober 1928 door God geïnspireerd om het Opus Dei te stichten en overleed in zijn werkkamer in Rome op 26 juni 1975. Op dat moment had het Opus Dei zich verbreid over alle werelddelen en telde het ruim 60.000 leden. Op 6 oktober 2002 is Jozefmaria Escrivá in Rome door paus Johannes Paulus II heilig verklaard. Zijn lichaam rust in de prelaatskerk van Onze Lieve Vrouw van de Vrede in Rome (Viale Bruno Buozzi 75). Meer informatie over de heilige Jozefmaria www.josemariaescriva.info, www.escrivaworks.org


Recensie